Favoriet op de eindzege in de Giro, Steven Kruijswijk, naar huis na positieve test.

Het lukt blijkbaar alsmaar minder om een wielerpeleton corona-vrij te houden. Bij de Ronde van Frankrijk ontsprongen ze nog de verdoemde dans van de besmetting, maar bij de Giro hebben ze prijs. Vorige week was er Simon Yates die na een positieve coronatest niet meer op de fiets mocht, een dag na de eerste rustdag is de Ronde van Italië met Steven Kruijswijk opnieuw een favoriet kwijt. Een streep door de rekening van het team Jumbo-Visma. De andere renners van de ploeg van Van Aert zouden negatief hebben getest, en mogen verder rijden.

Jammer genoeg is Kruijswijk lang niet de enige die positief testte na de rustdag. Bij Sunweb testte een renner positief, een staflid van Ineos, een staflid van AG2R en het Australische team van Mitchelton-Scott trekt zich terug na een positieve test van Yates en vier anderen uit de ploeg.

Slecht nieuws voor de Ronde van Vlaanderen. De perceptie is niet goed. Organisatoren kunnen niet langer garanderen dat een clean peleton door de straten rijdt. Ons land is op één na de slechtste corona-leerling van de klas. Met dit nieuws en de mogelijke komst van een nationale lockdown, zou de start van Vlaanderens mooiste wel eens op de helling kunnen komen te staan.

Zoniet, is het met de hakken over de sloot.