Binnen het koningshuis zijn er veel taboes. Een van die taboes is seks.

Niet dat er niet gevogeld wordt bij de royals. Vraag dat maar eens aan Albert II. Overspel is geen probleem, maar van zodra het over homoseksualiteit gaat, wordt er zedig gezwegen.

Toch zijn er enkele notoire prinselijke aanhangers van de Griekse beginselen. Zo was prins Karel, jongere broer van Leopold III, fan van de vrouwtjes én de mannen. Hij maakte geen onderscheid. En bij de vrouwen had huidskleur geen belang: Karel hield evengoed van mooie zwarte vrouwen. En wie kan hem ongelijk geven.

Vandaag is vooral de oudste dochter van Astrid en Lorenz een intrigerende vrouw. Maria Laura – of voor de vrienden: Laura – werd eind augustus 32 jaar en is nog steeds vrijgezel. Voor een vrouw uit de hoge adel is dat merkwaardig. Veel mogen we niet te weten komen over de veel te magere prinses (zoals opa Albert onlangs terecht opmerkte). Ze leeft discreet in Londen en heeft nog geen vriendje.

Op haar Facebookprofiel zet ze de laatste jaren veel foto’s van vriendinnen. Het wil natuurlijk niets zeggen, maar wie weet verrast de prinses ons binnenkort.

(Thierry Debels)