Verrassend nieuws in het Vlaamse muzieklandschap: Hooverphonic gaat opnieuw samenwerken met Geike Arnaert, de zangeres waarmee de groep monsterhit ‘Mad About You’ uitbracht.

Dat betekent ook dat de samenwerking met Luka Cruysberghs (19) na 2,5 jaar stopgezet wordt. “The Magnificent Three are back”, meldt de band in een persbericht.

Arnaert groeide op in Westouter, een deelgemeente van Heuvelland. Al gauw bleek dat ze muzikale talenten had. Op haar negende deed ze mee aan een talentenjacht in haar dorp.

In februari 1997 nam ze deel aan een auditie bij Hooverphonic. Hoewel ze nog geen 18 jaar was, vertrok Geike vanaf mei 1997 op tournee als zangeres van de groep. In 2000 en 2003 werd Geike in eigen land bekroond met ZAMU Awards voor beste zangeres. Ze won ook vele malen de HUMO’s pop poll. In 2008 werd ze in België door TMF met Hooverphonic uitgeroepen tot beste band.

Op 10 oktober 2008 maakte het management van Hooverphonic bekend dat Geike Arnaert muzikaal een andere richting wenste uit te gaan en de groep zou verlaten. Desondanks verscheen de single Mijn Leven, die dag live opgenomen met terminaal kankerpatiënt Andy Sierens voor het VTM-programma Hart voor elkaar, in februari 2009 met als vermelding Andy Sierens A.K.A. Vijvenveertig & Hooverphonic als uitvoerenden. Het haalde de nummer 1-positie in de Ultratop 50 twee weken nadat Home van Tom Helsen & Geike Arnaert die koppositie verlieten.

Heeft de terugkeer van Heike iets te maken met de goede resultaten van de vennootschap Hooverphonic?


Die vennootschap Hooverphonic heeft immers zonet de resultaten over 2019 neergelegd. Dat boekjaar was uitstekend met een nettowinst van bijna 100.000 euro.

In 2018 was er nog verlies.

Het eigen vermogen van de vennootschap bedroeg eind 2019 bijna 200.000 euro.