Enfin, dat denken wij toch. Anders heeft hij geen laadpalen vandoen bij zijn paleis, toch?

Anuna De Wever betoogt zo hard, dat ze er zelf misselijk van wordt. Letterlijk nog wel. Echt waar: dat heeft ze zelf gezegd in Humo. Van al dat betogen krijgt ze zoveel stress, dat ze er misselijk van wordt. Ze ging er zelfs voor naar de dokter. Die vertelde haar dat ze driemaal daags moest eten, en op tijd haar bed inkruipen.

Of het door al dat betoog van Anuna komt weten we niet, maar het koninklijk paleis in Laken wordt weldra grondig gerenoveerd. Stokoude douchekoppen worden vervangen door exemplaren die minder water verbruiken, en er moet meer isolatie komen zodat er niet meer voor buiten gestookt wordt. Antieke verlichting moet worden vervangen door minder energieverslindende LED’s.

Nog opvallend is, dat er op het koninklijk domein in Laken ook laadpalen zullen geplaatst worden. Allicht gaat de koning en zijn gevolg dus elektrisch bollen: anders heb je geen laadpalen voor elektrische auto’s nodig.

Momenteel laat koning Filip zich voornamelijk rondbollen met een Mercedes S600 Guard. Guard, omdat het een gepantserde versie van de überdikke Benz is.

Voor koning Albert II mocht het destijds allemaal wat sportiever dan dat. Ook Leopold III was een echte petrolhead. Voor de lol zetten we de tien leukste vierwielers op een rijtje, die ooit in de garage in het koninklijk paleis hebben gestaan. Onderstaande zijn voorbeeldfoto’s, en niet de koninklijke vierwielers zelf.

1. Cadillac Series 62 (Leopold III)

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.