Met de motor van een raceboot in.

Tuner Speedkore ging onlangs helemaal los op een Dodge Charger uit 1970. Ze wilden daarmee eigenlijk vooral laten zien wat ze konden. De Tantrum, zoals ze de auto noemden, kreeg heel wat onderdelen uit carbon en het koetswerk werd een stukje dichter bij het asfalt gebracht. De klassiek ogende koplampen zijn eigenlijk LED’s en de grille werd helemaal uitgefreesd uit een blok aluminium.

Ook onderhuids veranderde er een en ander. De auto kreeg een 9-liter grote V8 die geblazen wordt door twee turbo’s. Het blok, van Mercury Racing, dat eigenlijk voor raceboten gebruikt wordt, produceert 1.650pk.

Geen wonder dat er remschijven met een diameter van maar liefst 14 inch achter de velgen prijken: die zijn nodig om het gevaarte weer tot stilstand te dwingen.

De auto schopte het behoorlijk ver. Tot daily driver van Dominic Toretto en de achtste Fast & Furious-film zelfs. In die film lijkt het overigens dat de Tantrum een versnelling of twintig heeft – Toretto al eens zien schakelen? – maar in het echt zijn dat er ‘slechts’ zes.

De auto staat nu te koop bij Fushion Motor Company in Californië. De prijs is op aanvraag.

2

Image 2 of 11

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.