Dat is eens wat anders dan bijvoorbeeld een Golf met bodykit.

Mansory is een Duits tuningbedrijf dat in 1989 werd opgericht. De firma, die tegenwoordig zo’n 180 man tewerkstelt, verbouwt vooral sportievelingen als Aston Martin, Lotus, Ferrari en Lamborghini. Maar af en toe bolt er ook eens een luxekar binnen, zoals deze Rolls-Royce Wraith.

De wagen is van 2015 en onder de kap ligt een 6,6-liter grote V12 die 632 paardjes en 800Nm aan koppel produceert. De kenner weet: daar is helemaal niks aan getuned. De 2,3 ton zware auto komt daar ook aardig mee uit de voeten: de sprint van nul naar honderd neemt 4,6 seconden in beslag. En de 83 liter grote benzinetank gaat van vol naar leeg in een slordige vierhonderd kilometer.

De mensen van Mansory hebben zich wel geamuseerd met de carrosserie. Een dikke bodykit, andere uitlaten en knoerten van wielen geven de chique Brit een agressieve look.

Op de teller van dit exemplaar, dat te koop staat in het Nederlandse Enschede, staan 34.500 kilometers. De auto moet 299.950 euro opbrengen, wat ongeveer de prijs is dat een nieuwe Wraith – zonder uitbouw – kost. Maar dan heeft u natuurlijk wel de stoerste Wraith van deze aardkloot.

1

Image 1 of 15

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.