Toen we deze week op de snelweg een BMW 2-serie coupé met trekhaak spotten, dachten we bij onszelf: wat een gek gezicht. Maar het kan blijkbaar nog gekker.

Ook in de jaren zestig had Maserati een Ghibli. Dat was toen geen sedan zoals de huidige Ghibli, maar een coupé.

In 1973 stelde koetsenbouwer Bertone een prototype voor tijdens de Auto Show in Parijs. In 1974 ging dat prototype in productie als de opvolger van de Maserati Ghibli, en kreeg de naam Khamsin.

De Khamsin bleef tot 1982 in productie, maar veel exemplaren werden er niet gebouwd: 430 om precies te zijn. Onder de lange motorkap zit een 4,9-liter V8, die een dikke 300 paarden produceert.

Eén van die 430 exemplaren wordt weldra geveild bij RM Sotheby’s. Het betreft een exemplaar uit 1976, waarvoor ze op de veiling in Londen morgen – 24 oktober – zo’n 60.000 euro hopen te vangen. Op de teller staan amper 24.500 kilometers.

De wagen, die geleverd werd in de kleur Grigio Metallizzato, is bijna nog in originele staat. Bijna, want hij is inmiddels voorzien van een RVS uitlaatsysteem waarmee de V8 beter kan ademen en een iets luidere stem kreeg. En… er werd een trekhaak gemonteerd.

1

Image 1 of 14

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.