Je begint al de flippen als je hond teveel haren achterlaat in de zetel en je poes voor de zoveelste keer een fotokader heeft omgeduwd? Wel, het kan erger. Veel erger.

Elf jaar geleden verkochten de Amerikaanse boeren Ronnie en Sherron Bridges hun veestapel van tweeënvijftig bizons. Ze hadden het geld immers nodig voor een dringende oogoperatie voor Ronnie. Maar toch besloot het Texaanse koppel – omwille van de grote liefde – één kalfje te houden. Het beestje kreeg de naam Wild Thing.

Wild Thing woont na elf jaar nog steeds bij het koppel in, heeft een eigen kamer en is verzot op actiefilms, liefst met paarden in. ’s Ochtends ontbijt Wild Thing mee met het koppel aan de keukentafel. We hopen voor het sympathieke koppel dat Wild Thing niet te gevoelig is voor bruine bonen.

Of het moeilijk is om Wild Thing als huisdier te houden? Valt mee volgens Ronnie en Sherron. Al geven ze wel toe dat ze al verschillende keren aan een zekere verpletteringsdood ontsnapten. Bovendien heeft Wild Thing een minder leuke karaktertrek: hij heeft het niet zo voor vreemden. Als je bij hen op bezoek gaat, dan is het niet aangeraden het beest te aaien.

Probeer maar eens een Opgepast, hier waak ik!-bordje te zoeken voor dit huisdier.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."