De onderneming Moulinsart heeft de cijfers voor het laatste boekjaar neergelegd. Dat boekjaar liep tot eind april 2020 en is dus dubbel interessant. 

Enerzijds is er de mogelijke impact van de coronacrisis en daarnaast is er uiteraard interessant om na te gaan of Kuifje nog aanslaat. De NV beheert immers de rechten van Hergé, meer bepaald dus de Kuifje-albums. Moulinsart werd al eind 1986 opgericht. 

Striptekenaar Hergé was een zeer goede vriend van Leopold III. Diens kinderen kregen altijd een gesigneerd exemplaar van een nieuw album van Kuifje. Kwatongen beweren dat Boudewijn en Albert ook niet verder raakten qua lectuur dan die strips.

In dat laatste boekjaar van Moulinsart werd een verrassend verlies van zowat anderhalf miljoen euro gemaakt op bedrijfsniveau. Op finaal niveau was het verlies iets minder groot.

In de toelichting wordt een probleem gemeld met het verlieslatende Japanse filiaal. Bedoeling is om dat filiaal te sluiten. We zien  ook dat de omzet in dat laatste boekjaar terugviel. Moulinsart stelde ook Fabrice Corioni midden september aan als persoon belast met het dagelijks bestuur van de onderneming.

Er bestaat overigens een verboden reeks waarin striphelden Suske en Wiske, Guust Flater en Kuifje ondeugende dingen beleven. Dat is merkwaardig aangezien Moulinsart de traditie heeft om zeer assertief (of agressief volgens sommigen) tegen inbreuken op het merkenrecht op te treden.