Callcenter klaagt Vlaamse overheid aan.

Als het geen slechte wil is, wat is het dan wel, incompetentie? België heeft in de coronacrisis een erg beschamend brokkenparcours afgelegd. We hebben het moeten doen met vage woorden, te late beslissingen, foute beslissingen, slechte communicatie, te veel ministers zonder daadkracht en een  slechte organisatie binnen een staatsstructuur die niet werkt. “Geen beslissing van onze regeringen of er zit ruis op “, schrijft Jan Segers in Het Laatste Nieuws. “Wat een amateurisme!”

Je hoopt dat ze uit hun fouten, of uit die van hun collega’s hebben geleerd, maar we hebben die gedachte nog niet losgelaten, of daar is alweer de volgende knoeiboel: callcenter ‘Harvest Communication Centres’ – het grootste callcenter van België – trekt naar de Raad van State omdat ze geen eerlijke kans zouden hebben gekregen. Bij welke minister zat dat alweer? Ach ja, bij de man die de CD&V als het ware dwong om hem minister te maken: Wouter Beke.

Harvest is overtuigd dat de aanbesteding niet correct is verlopen en dat het geen eerlijke kans kreeg. Op een bepaald moment zou het bedrijf te horen hebben gekregen dat het nog weinig zin had om een officiële offerte in te dienen, omdat de beslissing zo goed als rond was. Achteraf bleek dat niet zo te zijn.

Harvest beweert ook dat de kosten van het winnende consortium van ziekenfondsen, KPMG en een aantal callcenters niet marktconform zijn.

Maar ach, het ging slechts over 101,4 miljoen euro.