Cannabisliefhebbers opgelet: op 20 september opent er in Las Vegas een nieuw museum. Niet zomaar eentje: het Cannabition Cannabis Museum is een plek van hoger niveau.

Sinds de inwoners van de staat Nevada er voor de legalisering van recreatieve wiet kozen, kan je behalve al je zuurverdiende centjes kwijt geraken aan het gokken ook nog eens de legale funwiet uitproberen. 

Waar je zeker niet naast zal kunnen kijken in het museum is de Bongzilla.  Niet alleen een pracht van een bong, maar met zeven meter hoog ook meteen een recordhouder. Het glazen kunstwerk staat er niet enkel ter bewondering, je kan er zo high als een Vlaamse papagaai mee worden. “I see it as a big lighthouse and beacon that says: Just smoke me. Las Vegas will be the new Amsterdam of the world.”, aldus de ontwerper Jason Harris. ’s Werelds grootste functionele bong kan je best ook geen duwtje geven, aangezien het gevaarte maar liefst 363 kilogram weegt.

Verder herbergt het wietmuseum een 420 room, een aparte ruimte met een neushoorn die door de muur breekt, liefst 12 expositieruimtes – inclusief educatieve informatie over cannabis – een bar en natuurlijk een winkeltje waar je nodige boodschappen kunt doen.

Leuk weetje: het museum opent elke dag pas om 16:20 uur ofwel het internationale laten we gaan blowen-signaal 4:20. Sin City here we come!

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."