“Door Anuna wordt de geloofwaardigheid van Youth For Climate in twijfel getrokken.”

Ooit stond Kyra Gantois naast Anuna De Wever aan het hoofd van Youth For Climate. Samen met andere kinderen trokken ze spijbelend de straat op.

Maar, als het Anuna ter ore komt dat Kyra sympathie heeft voor N-VA, verzuurt de vriendschap. Wanneer Kyra vervolgens zegt dat ze kan begrijpen waarom mensen voor het Vlaams Belang stemmen, werkt Anuna haar er op een politieke manier uit. Officieel doet ze niets en is op (s)linkse wijze heel tolerant, maar in werkelijkheid is Kyra Gantois vandanaf persona non grata.

Je geestlijk kind afgeven vergeet en vergeef je natuurlijk niet en wanneer Kyra over haar studieboeken gebogen, denkt aan een vakantie vierende Anuna op Matinique, wordt haar te veel. Ze stuurt een tweet de wereld in waarin ze duidelijk haar ongenoegen uit over de gang van zaken. “Ik weet niet hé, maar ik zit hier rustig te studeren voor mijn examens, heb YFC opgegeven door het pestgedrag en al de stress die erbij kwam kijken en zij zit rustig de geloofwaardigheid van de organisatie waar ik mijn leven ingestoken heb in twijfel te trekken. Ik heb niks persoonlijk tegen Anuna, maar what the fuck”, twittert Gantois.

Toen Anuna hier het YFC-schip verliet om met een ander schip de oceaan over te steken, gingen de acties van YFC bin ons land slabakken. Halverwege de oceaan kregen de actievoerders dan nog eens te horen dat de COP niet in Chili maar aan de andere kant van de oceaan, in Madrid zou plaats vinden en rolden er traantjes. Volgens Gantois nog genoeg tijd om terug te keren naar Madrid, maar koos Anuna voor vakantie

Zij verwoordt het zo op twitter:

“Dus als ik het goed begrijp. Vertrekt Anuna naar de COP met een zeilboot, die eigenlijk enorm schadelijk is voor het milieu. Krijgt dan te horen dat de COP wordt verplaatst naar Madrid, heeft eigenlijk genoeg tijd om terug te keren, maar kiest ervoor om verder naar het Amazonewoud te gaan. Om dan een week in het mooie Brazilië te verblijven. Om dan op vakantie naar Martinique te gaan om van daar eens te videochatten met de COP in Madrid om dan van daar naar Aruba te gaan, om dan midden januari terug te komen met een cargoschip, dat ook allesbehalve goed is voor het milieu. Ik weet het niet hé, maar ik zit hier rustig te studeren voor mijn examens, heb YFC opgegeven door het pestgedrag en al de stress die er bij kwam kijken en zij zit rustig de geloofwaardigheid van de organisatie waar ik mijn leven in gestoken heb in twijfel te trekken. Ik heb niks persoonlijk tegen Anuna, maar what the fuck?

Benieuwd naar de reactie van Anuna.