Boris Johnson dreigt: “Stem niet tegen mij of je vliegt buiten!”

Labour betekent letterlijk ‘werk’ en de Britse partij wil haar naam eer aan doen. De Britse oppositiepartij kondigde aan dat ze nog snel een wet willen laten goedkeuren die moet beletten dat de nieuwe Britse nummer één Boris Johnson een harde brexit kan doordrukken.

Johnson, de volwassen lookalike van Jommeke, haalt zwaar uit naar iedereen die hem niet volgt en lijkt zelfs bereid zijn nipte meerderheid in het Lagerhuis op te offeren en naar nieuwe verkiezingen te gaan.

De vraag is of dit nieuws morgen nog nieuws is en of er iemand de Britse politieke stoelendans nog kan volgen.

Met een nieuwe wet wil de oppositiepartij Labour het manoeuvre van Johnson pareren. Die had eerder door een opschorting van de werkzaamheden het parlement buiten spel gezet. In mensentaal: we gaan allemaal met vakantie en op vakantie wordt er niet gewerkt!

Een zoveelste vondst om te laten goedkeuren wat niet echt is goedgekeurd of half is goedgekeurd en dus goedgekeurd (of zoiets). Het is even chaotisch en absurd als het klinkt. Jammer dat lachwekkend omgaan met de democratie ernstige economische gevolgen kan hebben op wereldschaal. Nu ja, niet iedereen is even democratisch politiek correct als ons land.

Voor wie het nog interesseert, Corbyn (Labour) verklaarde: “We zullen dinsdag op een politieke manier proberen met een parlementair proces een no deal-Brexit te voorkomen.”

wordt vervolgd …