Voor liefhebbers van regelrechte klassiekers met een modern sausje is er goed nieuws: de langverwachte Lancia Delta Futurista is nu een feit. Alleen is de prijs wel aan de hoge kant.

In 1979 kwam de Italiaanse autofabrikant met een compacte middenklasser op de markt: de Lancia Delta. De instapper was een 1.300cc met 75pk. Lancia nam met een gepeperde versie succesvol deel aan het wereldkampioenschap rally, maar ook voor op de openbare weg kwam er een straffe Delta: de HF Integrale Evoluzione. Dat is thans een begeerde, maar zeldzame klassieker.

De Italiaanse coureur-zakenman Eugenio Amos speelde al lang met het idee om een moderne opvatting van de HF Integrale Evoluzione te maken en dat heeft hij nu omgezet in de praktijk.

De Lancia Delta Futurista wordt gebouwd op basis van de ‘gewone’ Delta 16V: het zou immers zonde zijn om hiervoor Evoluzione’s te gaan ontmantelen. Voor de nieuwe carrosserie – opvallend is hier het ontbreken van de achterdeuren: de oer-Delta was enkel verkrijgbaar in vijfdeursversie – werd er veel koolstofvezel gebruikt om gewicht te besparen. De bolide zet nu plusminus 1.250 kilogram op de weegschaal.

Ook motorisch werd een en ander aangepast, maar daar hebben we geen verdere details over. Het vermogen ligt nu op 330pk.

In het interieur werd er gewerkt met nieuwe kleuren en materialen, maar daar sloeg de modernisering niet toe. Op de achterbank zien we zelfs geen veiligheidsgordels, wat pas sinds 1991 verplicht is – maar door de meeste autofabrikanten al wel vroeger toegepast.

Eugenio Amos is van plan om twintig exemplaren te bouwen en de eerste bestellingen zijn inmiddels binnen. Wie er één wil moet niet enkel snel zijn, maar ook een flink gespekte bankrekening hebben: voor minder dan 300.000 euro rijdt-ie immers niet buiten bij Automobili Amos.

1

Image 1 of 18

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.