De Land Rover Defender bestaat zeventig jaar. Al heette hij zo lang geleden nog niet ‘Defender’.

De oer-4×4 van Land Rover gaat al een hele tijd mee. Hij werd ontwikkeld voor het ruigere werk. In 1990 kwam het Britse merk met een meer luxe terreinwagen op de markt: de Discovery. Sindsdien wordt ook de benaming Defender gebruikt. Omdat het stoere beest niet langer aan de Europese normen voldeed, werd de productie in januari 2016 stopgezet.

Maar nu is er dus opnieuw een Defender: de Works 70th Edition. Het is meteen de dikste Land Rover Defender ooit. Onder de kap ligt een atmosferische, vijf liter grote V8 die 405pk en 515Nm aan koppel produceert. Daarmee zal de Defender 90, de korte versie, in 5,6 tellen van nul naar honderd versnellen. De topsnelheid bedraagt 170 km/u.

Om al die brute kracht aan te kunnen, krijgt de 70th Edition ook straffere remmen en een gewijzigde ophanging. Er kan gekozen uit acht lakkleuren. De grille, de wielranden en het dak zijn bij deze versie wel steeds in de tint Santorini Black. Ook het interieur is wat meer luxe gemaakt, ondermeer door gebruik van leder.

Land Rover gaat slechts honderdvijftig stuks maken. De prijs? Vanaf 150.000 pond. Dat is omgerekend zo’n 169.000 euro.

1

Image 1 of 9

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.