Bovendien hoeft hij eigenlijk niet echt veel op te brengen.

In de jaren tachtig vlamde David hasselhoff in Knight Rider rond met een Pontiac Firebird. Een bijzondere Firebird die kon praten en al en die de naam KITT droeg.

In de latere afleveringen kreeg KITT nog enkele features. Op den duur kon hij zelfs transformeren naar Super Pursuit Mode. Met al die uitgeschoven onderdelen en boosters knalde hij haast door de geluidsmuur.

Voor de opnames destijds werden drie zo’n Super Pursuit Mode KITTs gebouwd. Eén waarvan de carrosserie-onderdelen konden transformeren van ‘gewone’ KITT naar supersonische vierwieler. Die reed echter niet: alle techniek die nodig was om deze onderdelen te laten uit- en inklappen was ingebouwd onder de motorkap, waardoor er geen motor meer inpaste. De andere twee waren permanent in Pursuit-modus.

Eén van die twee laatsten gaat op 19 september onder de hamer. De verkoop zal doorgaan in het automuseum in Volo, in het noorden van de Verenigde Staten. De verwachte opbrengst wordt geschat tussen 35.000 en 40.000 dollar. Zo ergens tussen 30.000 en 35.000 euro dus.

1

Image 1 of 16

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.