Vernuftige beleggers zijn altijd op zoek naar een goede investering. Volgens sommigen kunnen we goud beter vergeten en ons geld investeren in LEGO. Wacht dus best nog even voordat je het oude speelgoed de vuilbak in zwiert. 

Zo kwam er in 2005 een bouwdoos uit naar aanleiding van een film uit de Harry Potter-reeks uit voor 30 euro. Vandaag de dag zijn er verzamelaars bereid om meer dan 400 euro te betalen voor deze doos. Reken maar uit.

Een investering in LEGO-speelgoed geeft duidelijk een mooi resultaat. LEGO-fans weten dit al langer en zien het speelgoed als een mooie belegging waarmee je goed geld kunt verdienen. Zo maakt een studie die afgelopen jaar werd uitgevoerd door de Russische Higher School of Economics duidelijk dat LEGO-blokjes zeker een plaats verdienen in een slimme beleggingsportefeuille.

Straffer nog: een andere studie wees aan dat LEGO het tussen 1987 en 2015 beter heeft gedaan dan goud, aandelen en obligaties. In deze periode bedroeg het gemiddelde rendement van een juiste LEGO-set naar schatting zo’n 11 procent per jaar.

Maar er is wel een risico verbonden aan een LEGO-investering. Zo durft het Deense bedrijf zeldzame bouwdoos uit het verleden, soms met enkele aanpassingen, opnieuw op de markt te brengen. En dat is natuurlijk niet goed voor de waarde van je LEGO- investering.