Isabelle A promoot nieuwe CD liefst zonder te zingen.

Het tieneridool Isabelle A doet er de laatste dagen alles aan om van haar B-statuut weer een A-statuut te maken. Isabelle heeft een nieuwe CD uit, ‘Sjokola’, en wil die op alle mogelijke manieren aan de man/vrouw brengen. Haar platenmaatschappij CNR besloot om een campagne op te zetten waarbij ze het op de één of andere manier zoveel mogelijk niet over haar muziek moet hebben. Stunt-promo’s dus.

Omdat het ding zichzelf voor geen meter verkoopt, ging Isabelle als man vermomd naar de voorstelling van La Cage Aux Folles. Opvallen tussen BV’s die ergens voor staan, is natuurlijk niet makkelijk. Afkomen als een ‘lekker beest’ bleek al te zeer uitgemolken en niet echt meer toepasbaar en dus koos men voor het onderwerp ‘gender’. Dat is controversieel en het scoort: top plan. En ja hoor, ze haalde alle kranten, al werd de link met haar nieuwe CD niet meteen gelegd.

Vermits haar nieuwe nummer ‘sjokola’ het niveau van een kleuterliedje heeft, kwam het programma ‘wat een dag’ – dat volwassenen ook verwent met een kleutercontent – als een godsgeschenk.

Gelukkig liep het daar fout af, want het programma haalt nauwelijks meer kijkcijfers dan het testbeeld en kwam Isabelle toch nog in de pers omdat de grapjurken van VTM haar overgoten met chocolade. Een dubbel succes, zo bleek, want de platenmaatschappij mag voor de tweede keer langs de kassa passeren. Eenmaal de chocoladestunt voorbij, lopen ze nu te zeuren in de pers over de hairextensions van 700 euro die voor de vuilbak zijn. Ook haar dure jurk moet naar de droogkuis.

Terwijl platenlabel CNR scoort zonder dat Isabelle ook maar hoeft te zingen, laten ze weten dat ze VTM een factuur gaan sturen. “Het is jammer dat presentator Davy Parmentier op de kap van zijn gasten probeert te scoren”, klinkt het.

Zo erg allemaal! Volgens Isabelle A wist ze niet dat ze haar met chocolade zouden overgieten, al beweert de zender dat het van tevoren was afgesproken met het label.

“De volgende ochtend zat er nog chocolade in mijn oren”, meldt Isabelle A in Dag Allemaal.

Een tip voor als je de nieuw CD zou willen opleggen.