Lekker drijven in ’s werelds eerste luxueuze ecologische pod (foto’s)

Samengehokt zitten als kippen zonder kop in een tamelijk vervuilend cruiseschip is zo 2019.

Vakanties besteden we tegenwoordig liever in onze eigen bubbel, maar zonder aan luxe in te leveren en te trappen op de tenen van ons Anuna. Het eco-hotel Anthénea aan de Franse kust geeft alvast het goede voorbeeld.

Het is nog maar slechts één pod, maar als de van de fabrikant afhangt, zal het een wereldwijd fenomeen worden. Ontworpen door architect Jean-Michel Ducancelle, die zich liet inspireren door de 007-film The Spy Who Loved Me. 

Samen met een team van designers, architecten en techneuten bouwde hij dit enorm eco-bewust hotel op water van 50 vierkante meter groot. Binnenin is er een grote leefruimte, een slaapgedeelte en een solarium met 360-graden zicht op de oceaan voor maximaal 12 personen. Dan is er nog de jacuzzi gevuld met zeewater, en de keuken met zicht op de oceaan. Hopelijk zonder al teveel plastiek erin.

Het geheel functioneert dankzij de energie van vijf roterende zonnepanelen en twee stille propellers die je van de kust naar een rustig plekje op de zee brengen. Alle materialen aan boord van deze pod zijn uiteraard zeer duurzaam. 

De eerste Anthénea werd eerder deze maand voorgesteld in de haven van Trébeurden, aan de roze granietkust van Bretagne in Frankrijk. In 2021 zouden er al 700 stuks moeten ronddrijven.

Leuk weetje: je naam moet niet Jan, Piet, Joris en Corneel zijn om ermee te kunnen navigeren, want alles is enorm gebruiksvriendelijk ingesteld.

De pod een nachtje reserveren kan vanaf 290 euro voor twee personen, maar er is nu al een behoorlijk lange wachtlijst.

Maar niemand die jou stoort als je ’s nachts jouw ‘anker’ uitgooit.

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More