Handlanger van Dutroux is opgejaagd wild.

Nadat Lelièvre tegen een paar vuisten liep in Anderlecht is de ex-junkie verhuisd naar Waals-Brabant. Volgens La Dernière Heure zou het om een kleine gemeente in Waals-Brabant gaan, maar de precieze naam wordt niet bekend gemaakt. Toch zal het wellicht niet lang duren, vooraleer iedereen weet waar hij woont. Er is een Facebookgroep opgericht die jaagt op Lelièvre. Vorige week brachten ze hem een bezoek in Anderlecht en ze zullen, naar eigen zeggen, niet ophouden met hem op te jagen. Volgens de maker van de pagina mag hij zich “geen moment gerust voelen.” Zij zijn actief op zoek naar zijn verblijfplaats.

De politie van de bewuste gemeente heeft alvast laten weten dat voor hen de veiligheid van de bevolking een prioriteit is, en niet de bewaking van Lelièvre.

Michel Lelièvre mag zich stilaan zorgen gaan maken. Niet alleen om nog eens een blauw oog op te lopen, maar omdat zijn opties alsmaar beperkter worden. Eén van de voorwaarden van zijn vrijlating was het hebben van vast adres. Wanneer hij iedere keer weer opnieuw moet verhuizen, zou de strafuitvoeringsrechtbank wel eens tot de conclusie kunnen komen dat hij niet meer aan zijn voorwaarden voldoet.

En dan? Weer terug naar de cel? Een gevangenis is geen hotel.