De Brusselsestraat 51A in Leuven blijkt de enige, nog draaiende discotheek van het land.

De buren hebben het gehad met de feestvarkens van den 51A. Sinds de lockdown werd de politie al 15 keer naar het adres gestuurd voor een verboden feestje. Maar de studenten doen simpelweg niet open. Ze houden zich koest als er blauw voor de deur staat. Van zodra de politie weer weg is, draaien ze de versterker weer op tien.

Naar verluidt wonen er studenten van een West-Vlaamse studentenclub die het enorm goed kunnen met de meisjes van een Limburgse studentenclub, rechtover. “Het gaat om bijeenkomsten van tientallen mensen die daags nadien in de les zitten tussen nog veel meer mensen en die in het weekend huiswaarts gaan naar hun ouders… onbegrijpelijk”, zegt een buur in “Het Nieuwsblad”. De man is verzorger van mindervaliden en ergert zich aan het feit dat er wordt gefeest als de beesten, terwijl de ouders van mindervaliden amper hun kind mogen zien.

De politie ‘ondergaat’. Volgens de wet moet de politie een huiszoekingsbevel van een onderzoeksrechter hebben vooraleer ze het huis mogen binnengaan. Er is een uitzondering als er sprake is van een gevaar voor de volksgezondheid. Maar voorlopig blijft het bij pv’s en de studenteninspecteur die ‘eens een keertje met hen zal gaan praten’.