Weer een onbetrouwbare leverancier?

De mondmakser-industrie is er blijkbaar eentje met maffia-praktijken. Op 17 maart kregen we te horen dat de Turkse vakman, Mahmut Öz, de beloofde 5 miljoen mondmaskers niet kon leveren. Partijgenoot Maggie De Block was toen kop van jut omdat ze niet alleen de voorraad mondmaskers in ons land niet had vervangen – wegens besparingen – maar er gingen vragen op of ze de firma van de Turkse vakman wel voldoende had onderzocht op medische credibiliteit.

Maggie naar af en partijgenoot Philippe De Backer (Open Vld) mag nu het slechte nieuws brengen. De levensnoodzakelijke FFP2-mondmaskers, die normaal gezien deze week moesten geleverd worden, komen er niet omdat de leverancier zich niet aan de regels zou hebben gehouden. Pharmasimple – een bedrijf uit Henegouwen – dreef de prijs plots op en eiste -tegen de afspraken in – een voorschot.

“We betreuren het dat mensen geld proberen te slaan uit deze crisis en dat Maggie hierop afgerekend wordt”, zegt De Backer in Het Laatste Nieuws. Hij heeft overschot van gelijk, maar de vraag is of het wel zo verstandig is om in deze tijden van crisis het hard te gaan spelen.

“500.000 klanten hadden al vertrouwen in ons, waarom jullie niet”, lezen we op de eentalig Franse website van Pharmasimple. Daar denken 11,5 miljoen Belgen vanaf vandaag dus anders over.