Uit brieven blijkt de adoratie en fascinatie van een jonge vrouw voor terrorist Salah Abdeslam.

Het is niet ongewoon dat zware criminelen in de gevangenis brieven krijgen van aanbidsters. Ook van Dutroux is bekend dat hij zulke brieven krijgt. In Frankrijk slaagde de krant La Dépêche du Midi erin om twee brieven van een jonge vrouw Maéva (21) in te kijken. Maéva is één van de vier correspondenten van  terrorist Abdeslam .

Abdeslam voorstellen is overbodig. De terrorist uit Molenbeek, en enige overlevende van de aanslagen in Parijs van 2015,  zit momenteel vast in de streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs.

In een handgeschreven brief vertelt Maéva over de gewone dingen van alledag, haar leven, haar werk, maar ook en vooral over haar angsten en haar passie voor de islam.

“Vannacht liet Allah mij over jou dromen”, schrijft Maéva. “Ik zou je niet kunnen zeggen wat voor droom, want ik herinner me maar enkele onduidelijke details. Maar toen ik wakker werd, konden mijn ogen de tranen maar moeilijk bedwingen. Alsof ik niet goed was van wat er in mijn slaap was gebeurd. Ik weet niet waarom onze heer mij jouw beeld liet zien in mijn slaap, dat weet alleen hij. Maar het gaf mij wel weer zin om je te schrijven.”

Maéva voelt haar bekering tot de Islam als een redding omdat het haar genas van haar anorexia  waarmee ze naar eigen zeggen ”haar lichaam en haar hart kapotmaakte”.

Twee jaar geleden wenste ze Abdeslam een gelukkige verjaardag en “enorm veel geluk en goede dingen” toe. Ze vroeg aan Allah om Abdeslam te helpen. “Geduld leidt altijd tot de overwinning”, schrijft Maéva in haar gepassioneerde  brieven.  “Geef het gebed nooit op, Allah.”

Nergens vind je in haar brieven medeleven voor de 131 doden die er vielen bij de terreuraanslagen waarbij Abdeslam betrokken was. In december wilde ze Salah bezoeken, maar dat is haar geweigerd.