Vlaams parlement maakt zich weer eens internationaal belachelijk.

“De bommelding was niet het werk van een grappenmaker. Dit was serieus”, zei de nieuw Vlaams parlementvoorzitster, Liebesbeth Homans op Radio1. Daarmee lanceerde ze, zonder het te beseffen, de grap van de maand.

De verdachte van de ‘bommelding’ werd gisteren gelokaliseerd en geïdentificeerd en meteen opgepakt voor verhoor. Gelukkig voor de man had die een app op zijn gsm waarmee alle gesprekken automatisch worden opgenomen. Daaruit bleek, zwart op wit, dat het helmaal niet om een bommelding ging, maar dat hij in de Engelse taal om inlichtingen vroeg. Het Vlaams parlement was dus voor niets volledig ontruimd.

Het parket heeft de opname geanalyseerd en kwam met een zeer gewichtige mededeling: “Uit materiële en objectieve elementen van het grondig gevoerde onderzoek en uit diverse verhoren, blijkt geen sprake te zijn van enige bommelding of dreiging met aanslag.” Ze hadden het uiteraard ook simpeler kunnen zeggen door te melden dat de pummel die de telefoon opneemt bij het Vlaams Parlement wordt buitengezwierd.

De enige bom die er voorlopig gemeld blijft in het Vlaams Parlement, is de begroting van Jambon I .