Als we niet oppassen, dan zitten we weldra allemaal te koken op deze steeds heter wordende aardkloot. Terwijl Anuna De Wever staakt tot ze een ons weegt, steken de linksen een ideaal plan in elkaar.

Extreem links staat in ons land momenteel in de schijnwerpers, en niet op een positieve manier. Ze zouden er nogal dictatoriale trekjes op nahouden naar hun militanten toe, al wordt dat door de voorzitters zelf afgedaan als pure laster. Wij weten niet wie er nu gelijk heeft, want wij waren er niet bij.

De Britse Labour-partij – de PvdA van Brexit-land zeg maar – maken echter plannen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Hun oplossing? Als nu iedereen eens 75 procent van zijn inkomsten afstaat ten voordele van het klimaat.

Dat klinkt op het eerste zicht als een compleet van de pot gerukt plan, maar denk er maar eens verder over na. Heel wat mensen zullen op zoek moeten naar een grot, of genoodzaakt zijn een hut te bouwen, omdat ze hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen. Zonder stromend water, elektriciteit of aardgas leven: dat kan het klimaat alleen maar ten goede komen, toch? Ze zullen ook hun auto’s moeten verkopen, waarmee ineens ook het probleem van voertuigen op fossiele brandstoffen van de baan is.

De meeste mensen zullen geen medische kosten meer kunnen dragen, waardoor enkel de sterksten zullen overblijven. En hoe minder mensen er ademen en scheten laten, hoe minder CO2.

Het zal op termijn trouwens niet enkel de ‘gewone’ mens treffen. Neem nu Mark Zuckerberg. Bijna niemand zal nog geld hebben voor een internetabonnement, zodat ze hun avonturen niet meer Facebook-gewijs kunnen delen. Heel lang zal het niet duren vooraleer het Mark Sukkelberg wordt.

Soit. Dé klimaatoplossing bij uitstek: met z’n allen terug naar de middeleeuwen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.