En daarmee laat het legendarische Engelse racemerk eindelijk nog eens wat van zich horen.

De Lister Storm, die in 1993 werd voorgesteld, had een geprepareerd Jaguar-blok en een door Lister zelf ontworpen koetswerk. De auto was voor die tijd razendsnel: een sprint van nul naar honderd doet zo’n Storm in 4,1 seconden.

Toch was het niet echt een verkoopsucces. Een kleine autobouwer moet zijn creatie immers ontzaglijk duur verkopen, wil-ie er niet zijn broek aan scheuren. De Lister Storm was waarschijnlijk té duur.

Nu pakt het bedrijf het anders aan. Ze nemen een Jaguar F-Type V8 en gaan hier mee aan de slag. Dankzij aanpassingen aan de motor levert die nu 675pk en een koppel van maar liefst 977Nm. Dat moet volgens ons genoeg zijn om letterlijk de kasseien uit de grond te trekken.

De prestaties zijn dan ook redelijk duizelingwekkend: een sprint van nul naar honderd is geklaard in 3,2 seconden, de Lister Thunder – zoals deze telg noemt – haalt een topsnelheid van 335 km/u. Om al dat geweld op de baan te houden, wordt-ie voorzien van 21-inch lichtmetaal met daarop Michelin Supersoft XL-rubbers. Die supersofts kleven overigens op de weg, maar u zult er wel iets frequenter mee langs de bandenboer moeten.

Voorts is de Lister Thunder rondom voorzien van groene details, die in ook in het interieur terug te vinden zijn. Het resultaat is een klassevol scheurijzer.

Lister gaat exact 99 exemplaren maken, die voor 170.000 euro de deur uit mogen. Dat is nog steeds een stevige prijs, maar wel 95.000 euro minder dan de baanversie van de Storm in 1993 kostte.

1

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.