‘Live And Let Die’: Moore, Roger Moore

“Namen zijn voor grafzerken, baby.”

Live And Let Die is de eerste Bondfilm met Roger Moore. Sean Connery had er na zijn vijfde Bond film,You Only Live Twice, genoeg van en wilde stoppen. Hij werd vervangen door George Lazenby – de Bond die bijna niemand kent – maar die kreeg na één film zijn C4. Omdat een nieuwe Bond niet direct voor handen was, ging Sean Connery met een honorarium van ruim 1 miljoen dollar akkoord en speelde James nog eenmaal in de zevende Bond film Diamonds Are Forever. Daarna was het over en out voor Connery. Ze boden hem 5,5 miljoen dollar aan – een behoorlijk astronomisch bedrag begin jaren zeventig – maar het was een njet.

De studio wilde een Amerikaanse Bond, maar het werd uiteindelijk de Engelse acteur Roger Moore. Hij zou zeven keer in de huid van geheim agent 007 kruipen en heeft daardoor de meeste ‘officiële’ Bondfilms op zijn naam staan. Roger Moore zet een heel andere Bond neer dan zijn beide voorgangers. Moore legt meer de nadruk op de (flauwe) humor, heel Brits, tongue in cheeck, met de ene one-liner na de andere.

Live And Let Die is gebaseerd op de tweede James Bond roman van de Engelse schrijver Ian Fleming.

Live And Let Die werd gemaakt in een periode dat men nog lekker politiek incorrect mocht zijn. Er zijn simpelweg goede en slechte mensen, meer niet. Leven en laten leven.

CAZ / 20 maart, om 20:40 -22:50 : ‘Live And Let Die’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More