“Is er dan niemand van de bond die kan zeggen dat hij fout is?”

Je hebt god, dan zijn er de voetballers en vervolgens heb je mensen. Verwende miljonairs die hun bankrekening vullen door tegen een bal te trappen, menen doorgaans dat regels er niet zijn voor hen.

De Egyptische voetbalheld Mo Salah (28) die bij Liverpool speelt, miste twee interlands met de Egyptische nationale ploeg omdat hij positief testte. Ook de Premier League-topper van komende zondag tegen Leicester City staat op de helling.

Bezorgdheid sloeg al snel om in verontwaardiging toen duidelijk werd dat Salah naar alle waarschijnlijkheid besmet was op de bruiloft van zijn broer waar van social distancing en mondmaskers geen sprake was. Er werd gefeest, gedanst en gekust.


Toch strafte de Egyptische bond Salah (nog) niet. En dat schoot in het verkeerde keelgat bij ex-AA Gent-voetballer en televisiemaker Mido. “Is er niemand die vindt dat Salah een fout heeft gemaakt door naar de trouw van zijn broer te gaan – waar 900 gasten waren?”, schreeuwt hij uit. “Hij komt naar Egypte voor de nationale ploeg, niet om die bruiloft bij te wonen”, gaat hij verder. “Het volk houdt van Salah. Dat was ook te zien op het feest. 300 à 400 mensen trokken foto’s en gaven hem kusjes op de wang. Door die kusjes heeft Salah corona. Is er dan niemand van de bond die tegen hem kan zeggen dat hij fout zit? De angst is gewoon te groot. Als jullie dit laten lopen zoals nu het geval is, dan gaat het schip zinken met jullie allemaal aan boord. En wij worden meegenomen.” 

Duidelijk.