De kwetsbare schoonheid van het mysterie.

Na zeventien jaar en negen films hangt acteur Hugh Jackman zijn stalen Wolverine-klauwen aan de haak. Logan, zijn laatste wapenfeit, toont de mutant op zijn kwetsbaarst: het is een waardig afscheid voor de meest populaire held uit de X-Men-reeks.

In 2029 hebben jaren van vechten en de wereld redden hun tol geëist van Logan (Hugh Jackman), beter bekend als James Howlett en nog beter bekend als Wolverine – al meet hij zich die naam niet meer aan. Zijn iconische bakkebaarden zijn uitgegroeid tot een verweerde baard, zijn wonden helen nog nauwelijks en de verbeten blik is getekend door slecht geheelde littekens. Hij rijdt in Zuid-Texas rond met een limousine om rond te komen en worstelt met schuldgevoelens.

De X-Men bestaan niet meer en mutanten zijn bijna volledig uitgeroeid. Ook Logan heeft betere tijden gekend: hij is nog een schim van de ooit onverwoestbare Wolverine. Hij houdt zich schuil op de grens met Mexico, waar hij voor de zieke, oude Professor X zorgt, wiens brein wegkwijnt door alzheimer. Maar wanneer een jong en mysterieus meisje, dat veel gemeen lijkt te hebben met Wolverine, zijn hulp nodig heeft, besluit Logan uit zijn isolement te komen.

Q2 / 11 april, om 20:30 – 22:50 : ‘Logan’