In het begin van een relatie is alles spannend en kan je niet van mekaar afblijven. Maar na een tijdje verdwijnt bij veel koppels het verlangen naar elkaars lichaam. Maar hoe komt dit? Vinden we vrijen plots niet meer leuk ? Vinden we elkaar niet meer aantrekkelijk of is er meer aan de hand?

De online doktersservice DrEd zocht antwoorden en peilde bij zo’n duizend mensen in Europa en de Verenigde Staten naar de echte redenen waarom de seksdrive na een tijdje begint te verminderen. Wat blijkt? We zijn gewoon te moe om nog eens stevig van bil te gaan. Zo’n 71,5 procent geeft aan dat vermoeidheid de grote spelbreker is. Maar ook voor de helft van de ondervraagden zorgt stress op het werk en een druk leven voor een domper op het seksleven.

Pijnklachten, zoals artritis of rugpijn, maar ook pijn tijdens de penetratie zorgt bij 13 procent van de ondervraagden voor minder goesting. Zo’n 9 procent doet het liever zelf en verkiest masturberen boven seks met hun partner.

Waarom hebben we na vele jaren samenzijn dan nog wel seks? Na een tijdje ken je elkaars lichaam en wensen en dat maakt het vrijen heel aangenaam. Het is dus na een tijdje niet alleen maar kommer en kwel in bed.