In Vlaanderen is zanger Loïc Nottet nog steeds niet echt doorgebroken, maar bij onze Franstalige vrienden in Wallonië is Nottet een klinkende naam. De jongeman is al enkele jaren aan zijn loopbaan bezig.


Nottet werd in 2014 bekend door zijn deelname aan The Voice Belgique, de Waalse editie van The Voice, waarin hij tweede werd. In 2015 werd hij door de RTBF afgevaardigd naar het Eurovisiesongfestival 2015 in Wenen. Daar haalde hij met zijn nummer Rhythm inside de finale, om uiteindelijk vierde te worden op 27 landen.

Sinds een tweetal jaar worden die inspanningen van de zanger ook financieel beloond. In 2018 werd door de firma van Loïc zowat 66.000 euro nettowinst behaald. Vorig jaar steeg dat bedrag zelfs naar bijna 100.000 euro.

De zanger profiteerde wel onmiddellijk van de inkomsten om die winst gedeeltelijk uit de firma te halen. In 2018 werd 58.000 euro uitgekeerd, in 2019 zelfs 65.000 euro.

In Vlaanderen is James Cooke, nog steeds de sympathiekste homo op tv, een grote fan van de zanger. Nottet zou ook in Vlaanderen beroemd willen worden. En de zanger gaf eerder al aan dat hij ook in Frankrijk wil doorbreken. Als dat lukt, zullen de winstcijfers van zijn vennootschap uiteraard verder stijgen.