De remake van Death Wish was een dikke flop. 

Het was dan ook geen gemakkelijke opgave voor Bruce Willis om de hoofdrol te spelen in een nieuwe versie van een van de meest omstreden films aller tijden. De manier waarop Charles Bronson als architect Paul Kersey, nota bene een dienstweigeraar, eigenhandig wraak neemt op de moordenaars en verkrachters van zijn vrouw en dochter, riep destijds in progressieve kringen een storm van protest op. Desondanks de kritiek slaagde Bronson erin de filmreeks volledig naar zijn hand te zetten en zich te vereenzelvigen als de ultieme wraaknemer.

Jammer genoeg stierf Bronson in 2003, maar nu kent hij een herrijzenis in de vorm van een onbekende acteur. Regisseur Rene Perez wilde duidelijk iemand hebben voor zijn wraakfilm Death Kiss, die eruitzag als Charles Bronson. Hij wist de Litouwer Robert ‘Bronzi’ Kovacs te vinden. En de ‘Bronzi’ in zijn bijnaam verwijst duidelijk naar wijlen Charles Bronson. Tot op heden is het pas Kovacs’ tweede film, maar de kans zit er dik in dat hij voor altijd zal getypecast worden als Bronson-lookalike.

Perez heeft trouwens al laten weten dat Death Kiss de onofficiële sequel is op Death Wish

Hollywood weet al wie te contacteren mochten ze ooit The Magnificent Seven, The Great Escape, The Dirty Dozen of Once Upon A Time In The West opnieuw verfilmen.

https://www.youtube.com/watch?v=EpQzyufSjZ8

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."