Echte schoonheid zit van binnen.

Dat is gemakkelijk zeggen als je er bijvoorbeeld uitziet als één van onze P-babes. Maar stond je helemaal achteraan de rij toen God mooie looks aan het uitdelen was, kan je nu misschien voordeel halen uit je nadelig voorkomen.

Want het Auckland castingbureau dat aangeworven is door de makers van de nieuwe Lord of the Rings-serie, heeft enorm veel moeilijkheden om mensen met een afzichtelijk grimas te vinden om te figureren als een Orc.  In de wereld van J.R.R. Tolkien zijn dit kwaadaardige, domme en trolachtige wezens, die het kwade belichamen.

Daar de medewerkers van de Belgische belastingdienst zich niet tijdig kunnen vrijmaken, zijn ze dus haastig op zoek naar personen met liefst volgende kenmerken: enorm slecht verzorgd gebit, klein van gestalte, opmerkelijk neusorgaan, veel sproeten, haar waar er normaal gezien geen haar mag groeien en rimpels à volonté. 

Hoe afgrijselijker de persoon, des te beter dus. Kwestie van te besparen op make-up en de makers willen graag gaan voor authenticiteit tijdens het filmen en zo min mogelijk gebruik maken van computereffecten.

Daar de opnames momenteel doorgaan in Nieuw-Zeeland met een bevolking van iets minder dan vijf miljoen inwoners, hebben de castingbureaus dan ook enorm veel moeilijkheden om figuranten te vinden, vandaar deze wereldwijde oproep.

Behalve een enorm leuke ervaring die je staat te wachten in dit adembenemend land, krijg je als figurant 170 euro per dag betaalt om de lelijkerd uit te hangen.

Je kan HIER je foto’s en motivatie doorsturen. In tegenstelling tot je andere selfies, deze keer geen Instagram-filter gebruiken aub.

Dat moeders mooiste niet mogen winnen!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."