Lotto-Soudal heeft pech, pech, pech

“Goed begonnen, is half gewonnen.”

Is ‘slecht begonnen’ dan misschien ‘half verloren’? Nou, er zijn zo van die mensen die op hun best zijn als er weerstand is. Thomas De Gendt bijvoorbeeld. Hij zit bij Lotto-Soudal – de ploeg die geplaagd wordt door het ongeluk – en laat weten dat “een gewond dier extra gevaarlijk kan zijn”. Een vergelijking die misschien niet helemaal opgaat voor een een renner in de Tour, maar de boodschap is duidelijk.

De Gendt staat bekend als een taaie, een man die voor een vlucht van 100 kilometer of meer niet terugdeinst, een kerel die zich altijd in de picture rijdt. “No surrender” dus. Toch likken ze bij Lotto-Soudal de wonden. Tim Wellens moest net voor de start van de Tour afhaken en even later werden twee mecaniciens en twee verzorgers naar huis gestuurd. Gelukkig was het reglement toen aangepast en mocht de ploeg blijven rijden. Tot overmaat van ramp vielen in de eerste etappe meteen twee grote kanonnen uit met Philippe Gilbert en John Degenkolb.

Dus is het aan De Gendt en spurtwonder Caleb Ewan om het waar te maken. En zo is wielrennen op zijn mooist, wanneer ziel van de Flandrien zich roert. Michel Wuyts noemde het ooit: “De voorspelbaarheid van de onvoorspelbaarheid.”

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More