Lotto-Soudal wint, wint, wint

‘No surrender’ werkt.

Gisteren kreeg de weerbaarheid een stem. Uit de kelen van de Lotto-Soudal-stal klonk, unisono, dat zij zich zouden laten doen. Als je breedsprakerig declameert dat “een gewond dier extra gevaarlijk kan zijn”, en je maakt het een dag later waar, dan oogst je bewondering. Respect kan je alleen maar verdienen, wel bij deze.

De afgezwakte ploeg van Lotto-Soudal pakte gisteren met sprintwonder Caleb Ewan de derde rit in de Tour. Ewan was gewoon vijf kilometer sneller dan de rest en ging in volle sprint slalommend zijn tegenstanders voorbij. Ewan wint, Lotto-Soudal wint, het wielrennen wint. De ‘Pocket Rocket’ schreef gisteren geschiedenis. Vier man personeel naar huis in de dagen voor de start, twee renners naar huis na de eerste rit: corona en valpartijen en vervolgens het kopke niet laten hangen en winnen. Zondag eindigden ze als ploeg met z’n allen achteraan. “Het zag er misschien raar uit dat we zondag met de hele ploeg achteraan zijn geëindigd, maar we wilden Caleb vertrouwen geven dat we hier voor hem zijn”, zei De Gendt.

Stiekem dromen ze bij Lotto van groen, maar voorlopig is het kwestie van Ewan een kiometerje voor de meet afzetten en het wonder van de natuur zijn werk laten doen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More