Loterij vindt winnaar van lotto die nergens van weet.

“Hallo, het is hier met de Nationale Loterij, het is om te zeggen dat je 1 miljoen euro gewonnen hebt.” Zo ongeveer moet het gegaan zijn. Nee, het was geen grap. De loterij was er in geslaagd om een winnaar van 1 miljoen euro te traceren.

De 19de februari vulde een onbekende de cijfers 3, 5, 15, 16, 22 en 23 in, exact de combinatie die uit de trommel van de loterij tuimelde. Iemand had 1 miljoen euro gewonnen. Tien weken later was er echter nog altijd geen melding, wat zeer ongebruikelijk is. De Nationale Loterij besloot om op zoek te gaan.

Als volleerde detectives gingen ze te werk en haalden de winnende combinatie door de database die alle transacties van alle speelterminals bijhoudt. Bingo! Ze ontdekten dat de bewuste zes winnende cijfers al jarenlang werden gespeeld. Zo goed als elke week zagen we dat biljet met die twee keer zes cijfers opduiken. Bijna altijd in de winkel waar het lot gewonnen was, heel soms ook eens in één andere zaak. Via het computersysteem hielden ze in de gaten wanneer er nog eens zo’n biljet met die bewuste twee cijferreeksen gespeeld werd. Ze stelden de terminals zo in dat er een bericht moest verschijnen zodra dat biljet ingediend werd: neem contact met de Nationale Loterij.”

En jawel, de telefoon rinkelde. Ongeloof en paniek bij de winnaar, want hij had het lotje al weggegooid. Vreemd genoeg was zijn verhaal voldoende voor de lotterij om hem als winnaar te erkennen.

Van geluk gesproken!