Waarom moeten wij bij dit nieuws meteen denken aan bepaalde personages uit de pixar-film Wall-E?

Een toekomst waarin de mens haast niet meer beweegt, overvoed en dik is en zich niet meer bezig hoeft te houden met het maken van keuzes. Sympathieke robots moeten het onderste uit de kan halen om deze rollende ‘koeien’ in beweging te krijgen, daar ze constant in een zwevende stoel zitten te apegapen.

Zweven doet de S-Pod van Segway (nog) niet, maar lekker comfortabel aanvoelen des te meer. Deze stoel gebruikt dezelfde zelfbalancerende technologie van Segway, maar je doet hem niet rijden door voorwaarts of achterwaarts te leunen, maar wel via een bedieningspaneel en een joystick. Door de grote kuipstoel is de S-Pod een stuk massaler dan alle reeds bestaande balansrolstoelen, in vergelijking daarmee lijkt het net een troon.

Deze zetel op wieltjes zou een topsnelheid halen van maar liefst 38 km/u. Het apparaat is ongeveer 150 centimeter hoog en weegt 150 kilogram. Meenemen in de auto zal daardoor lastig gaan, maar geen nood want hij heeft een actieradius van 70 kilometer en kan een hellingsgraad tot 10 graden beklimmen. Het maximale gebruikersgewicht is 120 kilogram. 

Segway brengt de S-Pod in het derde kwartaal van 2020 op de markt voor zakelijke doeleinden. Een variant voor consumenten volgt in 2021. Een kostprijs is nog niet bekend.

Het aanschuiven bij de bakker voor een brood wordt weldra een stuk krapper. Lamzakken unite!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."