Lydia Peeters is nieuwste rekenwonder van Vlaamse regering

We herinneren ons allemaal rekenwonder Muyters in het najaar van 2009.

Toenmalig Vlaams minister Muyters (N-VA) moest in de zomer van dat jaar al toegeven dat hij een rekenfoutje gemaakt had, kreeg vervolgens het verwijt van federaal collega Guy Vanhengel (Open VLD) dat hij nogmaals rekenkundig de mist ingegaan was, en had tijdens het debat over de begroting opnieuw prijs.

“Een minister van Begroting moet één ding kunnen en dat is rekenen”, zei fractieleider Sven Gatz van oppositiepartij Open Vld. Waarop Muyters het ‘misverstandje’ rond de besparingen bij onderwijs wou rechtzetten en ietwat triomfantelijk besloot met: “Ik kan tellen en ik zal blijven tellen. 117 miljoen bestaat uit 72 en 35. Voor wie kan tellen is 35 en 72 dus 117.”

Helaas voor Muyters, 35 plus 72 is 107.

Politici moeten dus opletten met rekensommetjes, zeker als ze de minister van Begroting zijn.

Denk ook maar aan Freya Van den Bossche, die volgens De Standaard op de radio bekende dat ze de vierkantswortel uit 25 niet kon trekken (antwoord: 5).

Vandaag hebben we een nieuw rekenwonder in de Vlaamse regering. Volgens Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, levert een verdrievoudiging van 20 liefst 150 op. Anders gesteld: 3 maal 20 is gelijk aan 150 volgens de minister.

Peeters vertelde het op VTM om de fluohesjes te promoten. Ze vertelt dat iemand met donkere kledij slechts zichtbaar wordt op 20 meter. Iemand met een fluohesje is zichtbaar vanaf 150 meter. Dat is volgens de minister dus een verdrievoudiging.

Rekenen met de Vlaamse regering: altijd plezierig.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More