John Cooper Works GP. Een conceptcar, maar we gokken erop dat-ie ook in productie zal gaan.

De IAA in Frankfurt opent weldra zijn deuren. De meeste autofabrikanten maken van die gelegenheid gebruik om hun bijgeschaafde electro-power en hun nieuwste uitstootwonders voor te stellen, bij MINI laat men wel een heel erg gespierde vierwieler op ons af.

De John Cooper Works GP. Enorme luchtinlaten, 19-duims-aluminium, een spoilers waar niet naast te kijken valt, kuipstoelen, vierpuntsgordels en een heuse rolkooi: dit monster is klaar om over het circuit te scheuren. Wat het nummer 0059 op die zijkanten doet, zo vraagt u zich af? 1959 was het jaar waarin de oer-MINI het levenslicht zag. De curieuze achterlichten zijn geen pijlen, maar wel een verwijzing naar de Britse Union Jack.

Wat er onder die korte maar stoere neus verborgen zit, dat is vooralsnog een geheim. Of dit blitse ding het productiestadium zal bereiken eveneens.

Maar… in 2006 was er een Mini Cooper S met een John Cooper Works GP Kit. In 2012 werden er tweeduizend stuks geproduceerd van een MINI John Cooper Works GP. En volgend jaar zijn we alweer zes jaar verder, toch?

1

Image 1 of 9

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.