De Corolla is niet alleen terug van weggeweest in onze contreien, hij krijgt ook nog eens een sportief broertje.

De eerste Toyota Corolla kwam in 1966 op de markt. Tot hiertoe zijn er ruim veertig miljoen Corolla’s verkocht, wat het de meest verkochte auto met dezelfde typebenaming ooit maakt. In onze contreien ging de Corolla een tijdlang door het leven als Auris, maar vanaf de nieuwe generatie zal die gewoon weer Corolla heten.

Toyota kondigde nu aan dat er ook een Corolla GR Sport aan zit te komen. Die is van de ‘gewone’ te onderscheiden door de diffuser, sideskirts en dik, achttien-duims groot lichtmetaal. De donkere achterruiten moeten de looks helemaal af maken.

Helaas vergat de Japanse autofabrikant extra poeier onder de motorkap toe te voegen. De Corolla GR Sport krijgt dus dezelfde motorisaties als de ‘gewone’. Dat wil zeggen: ofwel een 1.8 hybride met 122pk, ofwel een 2-liter variant met 180pk.

Daarnaast zal in Genève weldra nog een speciale Corolla voorgesteld worden: de TREK. Die krijgt wat meer bodemvrijheid, waardoor hij een beetje een kruising wordt tussen een hatchback en een crossover.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.