Bert hoeft niet enkel een banaan in zijn oor te hebben. Hij kan nu ook eigenaar zijn van een kilo biobananen als hij met gezond verstand investeert.

Want dat koopt u namelijk met welgeteld één Bananacoin. Een bedenksel van Oleg Dobrovolsky en Alexander Bychkov. Samen hebben ze een cryptocurrency gemaakt op basis van Ethereum, een open source, blockchain-gebaseerd decentraal platform en mining-netwerk.

Op de website van Newfoodeconomy.org staat te lezen dat er al 3,8 miljoen cryptomunten zijn verkocht van de 14 miljoen. De munt is al te koop sinds september 2017, maar kent nu opeens een stijging in populariteit. De reden is dat u – in tegenstelling tot Bitcoins – meer krijgt dan enkel datapakketjes. Behalve een kilo bananen hebt u ook het recht om de milieuvriendelijk plantages in Vientiane, een provincie van Laos, te bezoeken.

De missie van het platform is om gezonde biobananen van het ras Lady Finger te telen in Laos en ze vervolgens naar China te exporteren, waar de vraag groter is dan het aanbod.  Een allesbehalve kromme redenering dus om in Bananacoins te investeren.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."