Maakt niet uit of het werkt, de corona-app komt er

Het licht staat al van juni op groen, maar iedereen is blijven staan.

Iedereen behalve het interfederaal Comité Testing & Tracing. Die kondigde vandaag in De Ochtend bij monde van comité-voorzitter Karine Moykens aan dat de app in september operationeel zal zijn.

De Belgische contact-trackingapp gaat met het DP3T-protocol werken. Moykens noemt dit een privacy-geopteerd systeem en zegt dat Duitsland, Nederland en Zwitserland dit systeem ook gebruiken. België gaat specifiek de Duitse app gebruiken en daar een eigen variant van maken.

Zo’n app werkt natuurlijk alleen maar als mensen een smartphone hebben en als die mensen de app willen installeren en gebruiken, en …als ze hun bluetooth aanzetten. Heel veel  ‘als’ dus. En daar wringt het schoentje. Volgens onderzoeksinstituut Vias zou 37 procent van de Belgen de app willen installeren. Moykens zegt naar aanleiding van onderzoek van het comité dat 55 procent van alle Vlamingen de app zou willen installeren. Internationaal onderzoek wees uit dat zo’n app enkel werkt als minstens 60 procent van de bevolking hem effectief gebruikt.

Maar goed, stel dat het werkt. Wat dan? Je krijgt een melding dat je in contact bent geweest. En dan? Advies? En dan?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More