Da’s de moeite voor hét pretpark der wereldrecords.

Zin om een dagje de adrenaline door je lichaam te voelen gieren? Dat kan op verschillende manieren, maar een pretpark is daar gegarandeerd goed in. En hoewel ons kleine landje zo haar eigen parken heeft, lonkt er een Duits park net over de Belgische grens: Phantasialand. Het 28 hectare grote pretpark ligt op slechts twee uurtjes rijden van Antwerpen. En die twee uurtjes zijn het meer dan waard om te overbruggen, want Phantasialand is dé koning der wereldrecords. Even enkele hoogtepunten:

– De intensiefste katapultlancering ter wereld.
– De snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld.
– De langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld in deze bouwstijl.
– De snelste familie-boomerang ter wereld.
– De langste familie-boomering ter wereld.

Het park beschikt over 38 attracties, waaronder maar liefst 7 achtbanen (onder andere de splinternieuwe en felbegeerde Taron en Raik), 4 darkrides en 3 waterattracties. Uitrusten kan op één van de uiterst gezellige en prachtige aangeklede binnenpleintjes. En dat uitrusten is nodig, zo kan ondergetekende je verzekeren na de stevige adrenalinekicks bij sommige attracties.

Ook een bezoekje wagen? HIER kan je de goedkoopste tickets bestellen. Momenteel loopt er een superkorting van maar liefst tien euro! En de komende week wordt het stralend weer in Brühl, met elke dag gemiddeld 25 graden en volle zon. Zeg dat wij het gezegd hebben!