De sociale media verwijderen ‘plandemic’, een online documentaire over de herkomst van het corona-virus.

Deze week werd ‘Plandemic’ online gelanceerd. Een online documentaire waarin professor Judy Mickovitz uiteenzet hoe haar het zwijgen wordt opgelegd omtrent de waarheid over het nieuwe coronavirus. De docu werd ook meteen weer offline gehaald door de sociale media. Wat niet verhinderde dat het miljoenen keren bekeken en gekopiëerd werd. We geven je onderaan een link waar je het filmpje toch nog kan bekijken, en zelf een oordeel kan vellen.

Mickovitz beweert niet dat het nieuwe corona-virus gecreëerd is, maar zonder enige twijfel wel gemanipuleerd. “Het is niet zo dat iemand naar de markt ging, in contact kwam met een vleermuis, besmet raakte door het dier en het vervolgens doorgaf aan ander mensen”, zegt Mickovitz. De snelheid waarmee de mutatie zich voltrok is volgens haar te snel en kan het niet anders dan dat er sprake is van ‘versnellers’. De vrouw beweert ook exact te weten waar die ‘versnelling’ plaatsvond. Volgens de professor gebeurde het tussen de laboratoria van Fort Detric in North Carolina, een Ameikaans onderzoekscentrum voor infectie-ziekten en het Wuhan Virology Institute.

In een 25 minuten durend interview zet ze uiteen hoe de corona-epidemie werd georkestreerd. De documentaire ontkent het bestaan van het virus niet, maar beschuldigt de WHO, de internationale farma-industrie en Bill Gates ervan achter de pandemie te zitten. We gaan hier niet in op de het al dan niet waar zijn van de documentaitre, maar vinden de reactie van Facebook, Twitter en YouTube wel bijzonder. Wie een link naar de film op Facebook wil posten, krijgt dat niet gedaan. “Het gaat in tegen onze richtlijnen”, lees je in een waarschuwing.

Ook Twitter censureert de film, maar op zijn eigen manier. Zo worden de gebruikers in België bijvoorbeeld doorverwezen naar de algemene informatiesite “info-coronavirus.be” van de federale overheid.

De sociale media noemen het verwijderen van de content ‘maatregelen tegen desinformatie’, maar bepaalt de kijker dat niet liever zelf? Er worden in de documentaire namelijk geen gevaarlijke tips voor zelfmedicatie gegeven, maar wel een theorie over hoe en waar het virus vandaan komt. Is dan het woord ‘censuur’ misschien niet beter op zijn plaats.

We hebben ‘plandemic’ voor jullie gevonden. Oordel zelf of het nodig was meteen van het web te halen of niet. Wegens de ‘omstandigheden’ kan dat voorlopig wel niet anders dan via deze link.