In deze tijden van crisis, mag er wel eens gelachen worden met de hele situatie.

Emmanuel Macron heeft geprobeerd de actievoerders in gele hesjes te kalmeren door de gewraakte verhoging van de brandstoftaks uit te stellen, maar daar nemen ze geen genoegen mee. Om opnieuw een ravage zoals die bij de de Arc de Triomphe in Parijs onlangs te voorkomen, heeft Macron harde maatregelen in petto om de vandalen aan te pakken. Maatregelen die op instemming kunnen rekenen van een meerderheid van de Franse bevolking.

Het zal de president minder makkelijk vallen de sociale onrust te beteugelen. Volgens peilingen staat 80 procent van de Fransen achter het protest dat ontsproot uit woede over de oplopende brandstofprijzen en is uitgemond in een roep om het vertrek van Macron. In peilingen doet Macron het qua populariteit nog slechter dan zijn verguisde voorgangers François Hollande en Nicolas Sarkozy.

Ook online wordt er de spot gedreven met de Franse president en zijn entourage. Zo gaat onderstaand filmpje met een dansende Macron in geel hesje de virale toer op. Misschien na zijn presidentschap een carrière overwegen als kandidaat bij ‘Sterren op de dansvloer’?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."