Makelaars mogen geen plaatsbezoeken meer organiseren

Eerst wel, dan weer niet.

Tijdens de vorige lockdown was het duidelijk: plaatsbezoeken voor het verhuren of verkopen van huizen was verboden. Groot was dan ook de opluchting in de immo-wereld toen er in het nieuw ministerieel besluit niets te vinden was waaruit bleek dat het vandaag opnieuw verboden was. Maar de FOD Economie fluit de makelaars nu terug.

Nochtans werd er een protocol rond ‘wonen’ opgestart, dat met een gunstig advies werd beoordeeld door de virologen op 22 oktober. In dit protocol – dat in samenspraak met de Vlaamse minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) was opgesteld – konden in alle gradaties huisbezoeken doorgaan, uiteraard in veilige omstandigheden, ook in een lockdown.

De federale minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) overrulet nu dit protocol, en neemt alle twijfel weg: huisbezoeken kunnen niet meer. Ook wie zonder makelaar een huis verhuurt of verkoopt, mag niemand binnenlaten omdat daarmee de regel van één bezoek per gezin wordt overtreden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More