Maken we volgende maand al kennis met Alfa Romeo’s nieuwe crossover?

Alfa Romeo: het merk dat het hart van zowat iedere autoliefhebber sneller doet slaan.

Helaas zijn er niet zo heel veel mensen die een Alfa Romeo kopen. De Italianen hadden bij de introductie van de Giulia verwacht dat er een jaar of wat later één op iedere straathoek zou staan, maar toch komen we ze niet zo heel vaak tegen. Ook de Stelvio, misschien wel de fijnst sturende SUV in zijn klasse, zien we minder op de weg dan we hoopten. De inmiddels bejaarde MiTo’s en Guilietta’s zijn evenmin verkoopkanonnen.

Over de komst van opvolgers voor die laatste twee, is al heel wat bevestigd, weer afgezegd en gespeculeerd, en zeker zijn we nog steeds niet.

Maar er is wel ander nieuws. Bij de Griekse ‘Autoblog’ zouden ze namelijk gesproken hebben met een insider. En die wist te vertellen dat Alfa Romeo op het Autosalon van Genève zou uitpakken met een crossover. Enfin, een soort van kleinere Stelvio dus. Dat Autosalon gaat op 7 maart van start.

Enerzijds zou dat een beetje gek zijn. Alfa Romeo liet nooit weten dat het aan zo’n auto werkte. Wél dat we een grotere SUV dan de Stelvio mochten verwachten, evenals een coupé-versie van de Giulia en een achterwielaangedreven opvolger voor de Giulietta.

Maar anderzijds: als een insider het zegt, dan zal het wel waar zijn zeker? Nog volgens die anonieme meneer zou de nieuwe crossover op hetzelfde platform als de Fiat 500X en de Jeep Renegade staan.

Enkele creatievelingen maakten al een render van wat we (misschien) mogen verwachten, waarvan onderaan enkele voorbeelden.

2

Image 2 of 5

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More