Het Mini Museum Shop is een webshop zoals je er nog maar weinig bent tegengekomen.

Je kan er items kopen nog zeldzamer dan een Brusselse politicus met gezond verstand. Denk maar een chip uit de allereerste supercomputer, de handleiding van de Apollo 13 en een stukje uit de eerste Trans-Atlantische telegraafkabel.

De stichter en levenslang verzamelaar van curiositeiten Hans Fex beweert dat elk artefact op zijn webshop authentiek is, dus behalve zijn woord moet je als koper maar blind vertrouwen hebben in de aankoop.

Zo ook als je interesse hebt in een stukje vlees van maar liefst 19.551 jaar oud. Neen, niet de kleine teen van Louis Tobback, maar een echt prehistorisch dier dat we beter kennen als de mammoet. De wolharige, olifantachtige was de koning van de ijstijd, maar extreme weersomstandigheden en jachtpartijtjes van de hongerige mens, zorgden ervoor dat het indrukwekkende dier verdween van de aardbol.

Je kan nu via de Mini Museum Shop je eigen stukje mammoetvlees aanschaffen. Het specimen zou zogezegd komen van een goed bewaard exemplaar dat door wetenschappers is teruggevonden nabij de Indigkra River in het Russische Siberië.

Voor slechts 25 euro ben je trotse eigenaar van een stukje archeologisch wonder. De site waarschuwt wel dat het vlees niet voor consumptie bedoeld is.

Laten we hopen dat de waarschuwing ook naar het Chinees vertaald is.

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."