Zelfs zijn adres en telefoonnummer worden gedeeld.

Vlaanderen heeft de ‘moordenaar’ van Dribbel gevonden op Facebook. De 43-jarige A.V. is een fervent loper en natuurliefhebber. In 2004 kreeg de man een zwaar verkeersongeval en begon daarna fanatiek te lopen. Hij haalde dit jaar zelfs nog een medaille op het BK 24 uur lopen. A.V. was actief bij Natuurpunt, waar hij cursussen organiseerde. Op dit moment werkt hij als wetenschapper bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Het ziet ernaar uit dat A.V. uit Lokeren de komende tijd best even binnen blijft. Op Facebook is een heksenjacht begonnen tegen de man. Zijn profiel is ondertussen offline gehaald, maar printscreens met zijn volledige naam en gegevens worden gretig gedeeld. Zelfs zijn adres en telefoonnummer worden gedeeld. Ook de Facebookpagina van zijn werkgever – het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek – wordt bestookt met giftige berichten. Tientallen mensen schreeuwen op de officiële pagina van het onderzoeksinstituut van de Vlaamse overheid om het ontslag van de ‘hondenmoordenaar’.

A.V. trof niet alleen het hart van Dribbel, maar dat van vele Vlaamse dierenliefhebbers. Het incident gebeurde in de Donkerputstraat in Waasmunster. Het hondje liep toen mee met de jogger en werd plots neergestoken met een scherp voorwerp. De man kon opgepakt worden en bekende de feiten meteen. De man kon niet worden aangehouden voor dierenmishandeling, maar wel voor de inbreuk op de wapenwetgeving. Hij kan daarvoor gestraft worden tot een gevangenis van één jaar of meer. Hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en daarna weer vrijgelaten onder voorwaarden.

Het ziet ernaar uit dat het niet het gerecht is dat A.V. moet vrezen, maar wel de woede van de Vlaming.