Waarom en van wie?

Op Radio2 kwam er een wel heel erg bizar verhaal van een man uit Turnhout die jarenlang ongevraagd pizza’s geleverd krijgt aan de deur. Het lijkt een onnozelheid maar voor kempenaar Jean Van Landeghem is het genoeg geweest. Al negen jaar lang krijgt Jean Pizza’s aangeboden, zonder dat hij die zelf bestelt. Hij deed al verschillende keren aangifte bij de politie, maar die staat machteloos.

Soms staat er dagelijks iemand aan de deur met een pizza, soms wekenlang niet. Het record staat op 14 pizza’s op één dag. “Telkens het avond wordt, begin ik te beven. Ik kan het geluid van brommers niet meer horen. Dit weegt echt op mijn nachtrust. Bovendien ben ik hartpatiënt”, zegt Jean aan de VRT. De pizza’s worden via onlineplatforms besteld, maar de dader verwisselt steeds van mailadres en bovendien is het ip-adres van de besteller niet te traceren. De bestellingen gaan via het darkweb en worden omgeleid naar het buitenland. Dat het iemand is die met een computer kan omgaan, is dan ook de enige aanwijzing die ze hebben.

Een klein bezoekje aan de Facebook van Jean leert ons dat de man wel van een flauw en aangebrand grapje houdt en dus dacht ook de politie een tijdje dat hij zelf de pizza’s bestelde. De computercrime van de politie heeft dat echter onderzocht en kwam tot de conclusie dat dat onmogelijk is.

We hebben een klein vermoeden dat er ten huize van Jean Van Landeghem al lang geen pizza’s meer worden gegeten. Het valt te vrezen dat de man met deze bizarre pizzaterreur zal moeten leren leven.